به گزارش فارس، "محمد البرادعی "، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با مجله آمریکایی "بولتن دانشمندان اتمی " گفت که درباره تهدید بودن برنامه هستهای ایران اغراق شده است.
به گزارش فارس، "محمد البرادعی "، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با مجله آمریکایی "بولتن دانشمندان اتمی " گفت که درباره تهدید بودن برنامه هستهای ایران اغراق شده است.
وی گفت که هیچ شواهدی در این باره که جمهوری اسلامی به زودی به تسلیحات هستهای دست پیدا میکند وجود ندارد.
البرادعی در این مصاحبه که روز سهشنبه منتشر شد به انتقادهایی که گفته میشد آژانس شواهدی را درباره برنامه هستهای ایران را پنهان میکند پاسخ داد.
وی در این مصاحبه گفت: از راههای زیادی فکر میکنم که درباره تهدیدات برنامه هستهای ایران اغراق شده است.
البرادعی افزود: بله، [البته] نگرانیهایی درباره اهداف آتی ایران وجود دارد و ایران باید با آژانس بینالمللی انرژی هستهای و جامعه بینالملل بیشتر شفاف باشد.
وی ادامه داد: اما برخی ایدهها که این موضوع را مطرح میکنند که "فردا که از خواب بلند شدیم شاهد آن خواهیم بود که ایران دارای سلاح هستهای است " با آن چیزی که تا کنون ما شاهد آن بودهایم ایدهای نیست که با واقعیت همراه باشد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی گزارش هفته گذشته خود بر نبود انحراف در برنامه هستهای ایران و همکاری تهران با بازرسان آژانس تاکید کرد.
"فردا که از خواب بلند شدیم شاهد آن خواهیم بود که ایران دارای سلاح هستهای است"، ایده درستی نیست و با واقعیت همراه نیست.
روزنامه صهیونیستی "هاآرتص " بعد از انتشار گزارش البرادعی اعلام کرد که آژانس برخی از شواهد برنامه هستهای ایران را مخفی نگه داشته است. رژیم صهیونیستی مدتهاست که از البرادعی انتقاد میکند و از سال 2007 خواستار برکناری وی بوده است.
رژیم صهیونیستی تنها دارنده تسلیحات هستهای در منطقه خاورمیانه به شمار میآید و در زرادخانههای هستهای این رژیم بیش از 200 کلاهک هستهای نگهداری میشود. رژیم صهیونیستی همچنان از امضای پیمان عدم گسترش تسلیحات هستهای امتناع میورزد. جمهوری اسلامی ایران یکی از امضا کنندگان این پیمان است.
البرادعی که در سال 2005 برنده جایزه صلح نوبل شده است در ادامه مصاحبه با این مجله آمریکایی در پاسخ به این انتقادات گفته است: درباره ایران، به من گفته شده است که "سرت به کار خودت باشد، تو یک کارشناس فنی هستی " و در زمانهای دیگر ، همان کسانی که درباره موضوع ایران به من میگفتند سرت به کار خودت باشد، درباره موضوعات دیگر به من میگویند "تو حافظ پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای هستی ".
البرادعی که در پایان ماه نوامبر جای خود را به "یوکیا آمانو " دیپلمات کهنه کار ژاپنی خواهد داد گفت: من نه حافظ هستم و نه یک کارشناس فنی، من صرفا کسی هستم که تلاش میکند وظیفه خود را انجام دهد.